Wees voorbereid op de 4e Industriële Revolutie!

Community Café | 30 juni 2016 | 16.00-18.00 | MeetingLab, Den Haag

Competitie of samenwerking?

Competitie, concurrentiestrijd, de race naar de top; dat is de wereld van de laatste honderdvijftig jaar. Vanaf onze geboorte wordt ons ingeprent dat we steeds moeten streven naar het hoogste, ook (of juist!) als dat betekent dat we anderen achter ons moeten laten.

In een wereld gedomineerd door verticale structuren, zoals bedrijven, bestuurlijke organisaties, verenigingen en politieke partijen, kun je bijna niets anders doen dan de ladder opklimmen. ‘Up or out’, is decennialang het credo geweest. Ambitie wordt meestal gedefinieerd als ‘het verlangen hogerop te komen’. Succes betekent het bereiken van de top. Maar wat als succes niet meer wordt bepaald door het bereiken ‘de top’?

Vernetwerkte samenleving

In de 4e Industriële Revolutie, waar we midden in zitten, zien we een extreme ‘vernetwerking’ van de wereld. Een groot allesomvattend netwerk. Zonder formele hiërarchie en autoriteit op basis van senioriteit. We zullen steeds vaker functioneren als ‘free agent’ binnen een netwerk en steeds minder in grote formele organisaties. Steeds vaker zal succes worden bepaald door de succesvolle samenwerking met andere ‘free agents’. Wie de ‘top’ wil bereiken, moet bewegen naar het hart van het netwerk.

Community Café 30 juni

De 4e Industriële Revolutie, wat betekent dat voor jou? En wat betekent deze revolutie voor begrippen als competitie, ambitie, concurrentiestrijd, race naar de top, succes?

Met Marc van Seters (mede-oprichter van de Facilitation Academy) als inspirerende facilitator, gaat Jos Ahlers (sociaal-psycholoog, marketingstrateeg en auteur) met jou van gedachten wisselen in het Community Café op donderdag 30 juni van 16.00 tot 18.00 uur in MeetingLab, Zonweg 90, 2516 CG Den Haag!